An Bruloot - papierkunst en fotografie
Als fotografe is ze in de grafische sector beland en is de liefde voor papier geboren. Na verschillende workshops te hebben gevolgd, heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld. Haar werken zijn momentopnames van emoties en ervaringen.
Ze maakt vooral handgeschepte collages, dit zijn collages gemaakt in handgeschept papier. Er wordt geen lijm gebruikt, de collage wordt in de papierpulp gelegd en de papiervezel houdt alles bijeen.
Website: http://www.gerene-bruloot.net    Contact: anbruloot@skynet.be
Deelnemers 2018

A.Tinne Vereeck °1964 is een surrealistisch olieverfkunstenaar die monumentale werken maakt om het collectief onderbewustzijn te onderzoeken en te beroeren. Reeds meer dan 30 jaar exposeert ze in binnen en buitenland, vooral in de Dubai, Berlijn,Parijs,etc.
Website: https://vereeck.exto.nl/              Contact: vereeckanntinne@hotmail.com

De Nederlands-Marokkaanse schilder - cartoonist Abttoy (1963) is bovenal een Berber.
Op deze tentoonstelling laat de artiest zijn schilderkunst spreken. Dit door gebruik van verftechnieken waarbij hij woestijnzand - zijn grond - verwerkt in zijn schilderkunst.
Met zijn prenten stelt hij het moslimextremisme en het misbruik van de islam aan de kaak. Hij is een voorstander van vrijheid en verlichting.

Agata Kaszuba
Studeerde economie in Polen, Filosofie, Europese studies (KUL), Academie Leuven en Mechelen, schilderen en beeldhouwen, vervolmaking bij meester Frans Walravens.
Perversiteit en schoonheid
Agata Verwerkt veel tegenstrijdige emoties in haar beelden, ze stralen gratie en perversiteit uit, vrouwelijkheid en anonimiteit, gedrevenheid en immobiliteit, maagdelijkheid en onschuld. De soberheid waarmee ze haar metaal (Brons) gebruikt, dwingt kracht en essentie tot leven.

An Bruloot - papierkunst en fotografie
Als fotografe is ze in de grafische sector beland en is de liefde voor papier geboren. Na verschillende workshops te hebben gevolgd, heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld. Haar werken zijn momentopnames van emoties en ervaringen.
Ze maakt vooral handgeschepte collages, dit zijn collages gemaakt in handgeschept papier. Er wordt geen lijm gebruikt, de collage wordt in de papierpulp gelegd en de papiervezel houdt alles bijeen.
Website: http://www.gerene-bruloot.net    Contact: anbruloot@skynet.be

Wat de 48 jarige kunstenares Angelika Poels uit Deurne ( nl ) wil uitdragen via haar schilderijen , is toch zeker wel een sterke gedachte, mening of visie.In haar laatste serie “ From selfie to art “ stelt zij de selfie- cultuur on social media en de daarmee gepaarde oppervlakkigheid en vluchtigheid van de maatschappij aan de kaak.
Ze heeft met deze serie een geheel eigen werkwijze ontwikkelt waarbij ze tijdens het schilderproces spontaan en snel een selfie in het werk knipt. De selfie wordt in het proces verweven en juist deze “ Selfie “ verdwijnt bijna in de verflagen.

Dagny BRITTON° 14/04/57. Afkomstig uit Brussel, woont sinds kort in Antwerpen.Volgde een opleiding grafische kunsten en schilderkunst aan het Sint-Lucas Instituut in Schaarbeek. Begon te schilderen met oost-indische inkt en plakaatverf op glasplaten.
Mijn eerste werken met olieverf op doek zijn veeleer magisch realistisch te noemen. De laatste jaren tracht ik vooral beelden die ik in mijn hoofd zie op doek weer te geven. Dit levert werken op die de toeschouwer in een dromerige, bevreemdende en surrealistische wereld doet belanden..

Francois Blommaerts
Reizen naar het oosten heeft inspirerend gewerkt. De vreedzaamheid van de mensen, hun religies, kleuren en filosofieën, hebben een opening gemaakt naar het vertalen van mijn persoonlijke levensvisies in een oosters gedrenkte ,eigen, vormentaal.
De beelden zijn gemaakt in de verloren-was-techniek, zelfgegoten en gepatineerd. Van elk beeld is er maar één exemplaar.
Ik teken en schilder vanuit eenzelfde drang naar expressie. We maken deel uit van de natuur, mijn werk is niet meer of minder dan wat er spontaan groeit in mijn art-garden. Altijd welkom op mijn atelier om meer te ontdekken. Graag eerst een seintje.
Website: http://www.blom-art.com  Contact:  blom-art@telenet.be   

Guido Stoop - The Art of Hmm. Geboren te Sint-Agatha-Berchem (Brussel) op 16 april 1962, getrouwd met Ingrid Verreth. Huidige woonplaats is Kessel-Lo (Leuven). Actief als coördinator van Jeugddienst Don Bosco vzw, oprichter van de filantropische organisatie ‘Don Bosco Stichting’ (stichting van openbaar nut), medeoprichter van het Europees netwerk Don Bosco Youth-Net ivzw.De besmetting van de schilder-microbe sloeg toe tijdens enkele cursussen onder leiding van Jef Bertels - voor de rest autodidact. Hij creëert kleurrijke werken onder de artiestennaam The Art of Hmm. Hij kiest resoluut voor het werken met olieverf en creëerde ‘de reiziger’ als symbool voor het steeds op stap zijn van de mens. De Reiziger is een bronzen figuurtje, getekend door weer en wind.Zijn werken kennen geen startpunt en geen eindpunt. Zodra er kleur komt op het doek of paneel komt het werk langzaam maar zeker tot leven. En als het af is, is het niet af. Wie kijkt naar een van de werken ziet wat zij of hij wil zien. Het kunstwerk gaat in gesprek met diegene die kijkt. ‘Terwijl het gemaakt wordt verandert het, zoals iemands gedachten veranderen. En wanneer het klaar is gaat het door met veranderen, al naar de wisseling van geest van iemand die het bekijkt. Een schilderij leeft zoals een levend wezen’ (Picasso). Website: http://www.the-art-of-hmm.be

Ineke Snoek - Terlouw: Beelden van Pien
“Mijn inspiratiebron is de dagelijkse werkelijkheid om mij heen; mens en dier bieden talloze mogelijkheden.
Door dingen uit te vergroten krijgen mijn beelden een humoristisch karakter. Het is dan ook mijn bedoeling om herkenning en een glimlach uit te lokken". Humor is belangrijk in haar werk. Haar beelden zijn figuratief maar met een knipoog. Soms maakt ze bij een beeld gebruik van verschillende materialen. Keramiek wordt dan bijvoorbeeld gecombineerd met verharde textiel. Alle beelden zijn uniek en worden nooit opnieuw gemaakt. Website: https://beeldenvanpien.nl/

Ina Marcus - Sierlijk, mysterieus, heel eigen karakteristieke stijl.Wanneer je de beelden van diverse kanten bekijkt, zie je verschillende onderdelen van het verhaal. Van de ene kant zie je een vrouw die zit, van de andere kant zie je close up dat de vrouw in gedachten verzonken is.Weinig kleur, maar wanneer kleur wordt gebruikt, is het heel sprekend, heel elegant, heel sprekend. De indruk vd beelden, nestelt zich in je hoofd. Een heel eigen, persoonlijke stijl: zweverig, dromerig, licht.

Ineke van Middelkoop Kunstfotografie. Haar inspiratie is veelal buiten in de natuur te vinden. Ze is geïnteresseerd in kringloopprocessen, met name in de verweringsstadia die daarbij optreden. Op een bepaalde manier verweert alles vroeg of laat. Die verwering door weer, wind of andere natuurlijke processen, maar ook als gevolg van menselijk handelen, schept nieuwe vormen, kleuren en andere texturen. Het zijn momentopnamen, dus tijdelijk, ze vormen een verhaal in de tijd. Dat verhaal probeert zij te vangen met haar fotocamera. Het zijn niet zomaar plaatjes van objecten. Ze zoekt naar details, naar een boeiend spel van kleuren, lijnen en vormen. Door ze uit te vergroten wordt de vervreemding nog groter en als je daar ook nog dieptewerking bij optelt, worden het abstracte beelden, haar ‘Abstractions’, waar ieder zijn/haar eigen fantasie op los kan laten. Meer herkenbaar zijn de ‘Archifacten’, beelden van architectuur in verval. Hier gaat het om uiterlijke vorm en verwering die, als gevolg van bepaalde gebeurtenissen, in de loop der tijd zijn ontstaan. Website: http://inekevanmiddelkoop.nl

Inge De Belder is geboren te Antwerpen.
Na haar opleiding als graficus en beeldhouwer aan de Academie van Antwerpen en de Kunstacademie van Berchem volgde ze nog een jaar kalligrafie en traditionele schilderkunst "shanshui"  (bergen - water) aan de Academie van Tianjin in China.
Zij woont en werkt nu in Zeeuws-Vlaanderen.
Haar werk bestaat vooral uit bronzen en stenen beelden, etsen en houtsneden.
Zij heeft ondermeer de tweede prijs gewonnen met de Kunstwedstrijd voor Grafiek "Met het oog op Japan" Brussel - Osaka, is geselecteerd en heeft deelgenomen aan de "Biënnale van Firenze" en de "Guanlan International Print Biennial" in China. 
Website: http://www.ingedebelder.nl


Inge Kennis is een conceptueel kunstenaar, gespecialiseerd in het schilderen van fotorealistische beelden met thema's als roofvogels, dieren, portretten alsook grote muurschilderingen.Hoe groter de uitdaging hoe meer passie. Kunst met een hart.
"Ik schilder om de mensen terug in contact te brengen met de natuur en de positieve symboliek en levenswijsheid die onze voorouders aan deze dieren verbonden." "Mijn missie is verbinden zowel tussen de kijker en het beeld als tussen de kijkers onderling, mijn doel is laten verstillen in emotie""Door de emotie uit het werk te laten komen leg ik de verbinding met de kijker, op dit moment vertel ik graag het unieke verhaal dat bij ieder werk hoort."  Website: http://www.ingekennis.com


We ontmoeten James Jones in kasteel Sterckshof te Antwerpen, waar meerdere kunstenaars een atelier betrekken. Hij neemt ons mee naar zijn ruimte, waar een onwaarschijnlijke tijdscapsule zich opent.
De man maakt portretten alsof ze uit de tijd van Pieter Paul Rubens (1577 – 1640) en Antoon Van Dyck (1599 – 1641) komen, hij beheerst de zeventiende eeuwse schilderkunst. Enkel schildert hij geen historische figuren, maar mensen van vandaag. Hij werkt daarbij met levende modellen, en niet met foto’s zoals het tegenwoordig meestal gebeurt.
U kunt het atelier van James Jones bezoeken. Meer info via zijn persoonlijke website: http://jamesjonesfineart.com

Beeldhouwkunst Jan Dias
Mijn werken worden puur op gevoel gecreëerd. Beeldhouwen is mijn passie, mijn fierheid, mijn denken en mijn voelen.
Ik volgde verschillende cursussen bij onder meer Jan Van Der Laan & Karel van Roy die tot op heden nog steeds een grote
inspiratiebron zijn zowel technisch als de manier van denken tijdens het creëren van een werk. Werken met steen is hetzelfde als werken aan jezelf. Soms gaat het vanzelf en soms wat moeilijker maar uiteindelijk als je door zet creëer je iets mooi .
Op al die tijd heb ik al het genoegen gehad te kunnen werken met albast,speksteen, Iraanse travertin , kobalt, Carrara marmer en blauwe hardsteen. Website: https://beeldhouwkunst-jan-dias8.webnode.be

Jef De Cock
Beeldsmeedwerk of boetseren met metaal.
Het lag voor het grijpen dat metaal mijn lievelingsmateriaal zou worden in mijn creaties omdat ik in mijn “vorig leven” actief was in de machinebouw, constructie, enz. Omdat er in mijn werk rechtstreeks met staal, ijzer, inox, messing enz. wordt gewerkt met een techniek die verwant is met smeden zouden we over smeedwerk kunnen spreken. Door de taille-direct moet de permanente visie van het basis idee hand in hand gaan met de uitvoering van het ambacht en daarom spreek ik weleens van boetseren met metaal.  Website: http://www.jefdecock.be

Jef De Sutter, zag, zoals ze zo mooi zeggen, het levenslicht in Zottegem, Belgie, op 24 augustus 1950. Zijn jeugd beleefde hij op de Kleie in Strijpen, een wijk bij Zottegem. Na omzwervingen ontdekte hij in Koolskamp eindelijk een plaats waar hij echt tot rust kwam, terug een creatief man werd....Tijdens een tweejarig verblijf in Saoedi-Arabie merkte hij het succes op van zijn cartoons en pentekeningen bij een tentoonstelling in Jeddah. Zijn eerste tekeningen, een jongetje van acht toen, waren het atomium, met metalen deksels van koekendozen. Later, in de technische school PTI in Zottegem, bracht Leon Vanderpaelt hem de techniek van het perspectieftekenen bij. Nu, op rust, zet hij, naast zijn cartoons en illustraties met succes, zijn eerste stappen in de wondere wereld van keramiek. Héérlijk....... ! Website: http://www.jefdesutter.info

Johan Herman (Izegem) combineert persoonlijkheid met levenservaring. Hij is speels, maar toch ernstig en zijn levensstijl typeert zich door een uitgesproken eenvoud. Zijn speelsheid komt tot uiting in de humor die zijn werken uitstralen. Johan Herman is bekend om zijn “Keramieken en bronzen karikaturen” of geboetseerde woordspelingen. Zijn werken stralen een ludieke humor uit. De beeldjes zijn stapvoets ludieke verbeeldingen door het dagelijkse leven heen. De mens in al zijn aspecten van zijn bestaan met al het lief en leed, zijn dromen en angsten, zijn passie wordt op eigen wijze verbeeld. De vormgeving overstijgt het anekdotische. De wervelende typische figuren met hoekige hoofdjes spreken de toeschouwer vanuit elke dimensie aan. Hiermee wil hij ook aantonen dat heel wat zaken in onze huidige maatschappij “vierkant” draaien.  De figuurlijke taal wordt door deze kunstenaar letterlijk uitgewerkt. Wil vooral in zijn kunst een boodschap meegeven, als we leven vliegensvlug, vertakking, naar de top streven, helpende of vragende hand.....Toch schuilt er achter de humor van Johan Herman een zekere ironie, een bittere, realistische ernst. Uiteraard, zoals bij heel wat kunstwerken, is het ook aan de bewonderaar , om die ernst, die boodschap eruit te halen. Website: http://www.johanherman.be

Laurent Carton : Hersenspinsels Laurent is een geboren Beelddenker en Autodidact. Zijn kenmerkende beeldtaal heeft hij al heel snel ontwikkeld. Vanuit een unieke invalshoek komt hij tot verrassende resultaten. Als beelddenker kan hij de beelden die hij voor zich ziet omzetten in schetsen. Die tekeningen zijn een aanzet tot nieuwe schetsen. Die vormen de basis voor het uitwerken van schilderijen. Men kan ook zeggen dat zijn ideeën hersenspinsels zijn….. beelden komen tevoorschijn vanuit het onderbewuste. Tekeningen komen tevoorschijn met of zonder voorbedachten rade. Het samen gaan van zoeken/experimenteren en toeval geven bevreemdende voortbrengsels.Laurent wil je raken met zijn eigenzinnige figuratieve kunst. Laurent werkt als opvoeder en daarin staat de mens centraal. De mens als individu, die moet leren omgaan met de maatschappij en andere mensen. Vanuit die achtergrond is het dan ook niet verwonderlijk dat gemoedsbewegingen een rol spelen in het werk van Laurent. Zijn werken zijn dan ook een botsing tussen werkelijkheid, fantasie en emoties. Website: https://laurentcarton.exto.nl/

Lieve Lauwers  -  Opleiding: Academie Mechelen : 5 jaar tekenen, 18 jaar schilderen - juni 2016: kwalificatiegetuigschrift schilderkunst. Mijn werk is figuratief met als onderwerp portret en de menselijke figuur in het algemeen. Meestal vertrek ik van een foto die als basis dient voor het uiteindelijke schilderij. Het beeld moet me aanspreken, ik moet getroffen zijn door iets speciaals: een blik, een beweging, een sfeer, een gevoeligheid, een contrast tussen licht en donker … Steeds vertrek ik van een intense, innerlijke ervaring die ik tracht uit te drukken met verf en kleur. Ik probeer één moment in de tijd vast te leggen, een moment dat in de werkelijkheid onherroepelijk verdwijnt. Daarbij focus ik op een aspect dat me getroffen had in het beeld. Niet alles wordt uitgewerkt, bepaalde delen worden doelbewust vaag gehouden. Dit om meer kracht te geven aan het schilderij. Mijn werk is het resultaat van een voortdurend zoeken naar evenwicht tussen kleur, toon, techniek en sfeer. Website: http://www.lievelauwers.be

Mijn naam is Linda Dammann, ik ben geboren in Haarlem (NL) en woon al sinds 1995 met veel plezier in Maaseik, België. Ik heb het schilderen ontdekt in 2006. Het sprak me direct aan en nog altijd als ik begin te schilderen verlies ik alle gevoel voor tijd.
Mijn voorkeur gaat uit naar acrylverf in combinatie met diverse materialen zodat er diepte ontstaat in mijn werk. In de loop der jaren heb ik me ontwikkeld in diverse stijlen. Met vooral het gebruik van natuurlijke kleuren zijn de werken altijd in evenwicht en hebben een zekere sereniteit. Omdat aardetinten een rustgevende uitstraling hebben spelen die een belangrijke rol in mijn werk. Deze rustige tinten verwerk ik met zorg en aandacht in mijn werken met abstracte afbeeldingen en in mijn doeken met verwerkingen van diverse (borst)beelden. Geef je ogen de tijd en de rust om steeds nieuwe dingen te ontdekken. Door de variatie in licht en donker probeer ik het licht te laten zien in alles om je heen, er is altijd een lichtpunt, zie het positieve, wees blij met de kleine dingen, een mooie wolk een zonnige dag. Geluk zit in kleine dingen. Website: http://www.LDNdesign.be

伊沢三千代 Michi_Izawa (by Asian Artlife Antwerp) Michi is a Japanese painter fascinated by the spirit of the Master Kukai's traditional calligraphy.
"Art is a mirror of the soul
you don't need to know what the artist means to say
you should try to feel your heart from her art
Feelings and thinking change all the time, while Art is a utility of my inspiration"
Website: https://www.michipainting.com/michi-izawa/   instagram: love@antwerp

Nancy Bailleux. Geboren in Antwerpen in een kunstenaarsfamilie, omringd door kleuren en vormen, ben ik van toen ik een kind was beginnen tekenen. Opgegroeid in het kunstenaarscollectief ERCOLA van de jaren 70 , werd ik geïnspireerd door de tekeningen van deze straffe kunstenaars, die meer dan vaak de vrouw als onderwerp tekenden... En blijkbaar is dit bij mij blijven hangen. Ik heb altijd al meisjes getekend, wanneer ik mij verveelde in de klas? tijdens het telefoneren op mijn blocknote, bewust of onbewust... Ik schilderde al jaren maar had mij als volwassen vrouw nooit meer in deze meisjes figuren verdiept, tot dat ik weer geïnspireerd geraakte door een collage bij een vriend. Ik begon terug vrouwenfiguurtjes te kribbelen, tot mijn dochters mij zeiden dat ik ze via Facebook moest verspreiden. En nu ,een jaar verder, is mij figuurtje "Meiske" mijn dagelijkse bezigheid. Ze vertegenwoordigt mijn gedachten, wat er die dag in mij opkomt. Soms een boodschap, een woordspel of soms gewoon een grapje of gedachte... Ik heb in mijn leven veel getekend en geschilderd maar had er nog nooit zoveel plezier in als nu met Meiske ! Dus stel ik haar met veel plezier aan jullie voor.

Pascale Hanneuse
Geboren in 1964 te Transinne, een klein dorpje in de Ardennen. Ik volgde aanvankelijk een kappersopleiding, waarna ik me omschoolde als sociaal werkster. Toen... de ontdekking van een passie... de schilderkunst, als autodidacte... een verbond met het penseel als magische staf. Ik gebruik liefst van al acrylverf en verwerk Kaolin, groene klein uit groeven van mijn dorp, mijn grond, mijn roots, ik als Ardens meisje. In de wereld van vandaag die ons uitput is de deur naar de kunst een bevrijding, zonder maskers of blikken. En u, wat ziet u? Kleurenfeeëriek ...

Paul Kenens - Na een carrière als acteur en keramieker ruilt hij zijn carrière voor fulltime schilder op doek. Het jarenlang en kopiëren van oude tegelpanelen wordt vervangen door eigen ontwerpen van realistische afbeelding op canvas. Met evenveel passie en gedrevenheid wordt de ervaring van keramisch schilderen vervangen door het werken met olieverf, een zoeken naar finesse, juistheid en diepte. Paul Kenens vindt zijn onderwerpen per toeval, in directe omgeving of situatie. Dingen die raken, opvallen of iets teweegbrengen in het hoofd krijgen een draai en zijn aanleiding om op doek of paneel te zetten. Het gaat meestal om mensen, niet alleen zichzelf maar ook kinderen, vrouwen. Een ingetogen moment of uitdrukking, een ongewone plaatsing of situatie wordt opgepikt en verwerkt, vervormd of gecombineerd. Wars van alle conventies en modes zoekt hij laag na laag zijn eigen ‘(foto)realisme’. Een vleugje Surrealisme, een schepje magisch Realisme, gekruid met een snuifje Hyperrealisme, zijn karakter tekenend op groot formaat. Al schilderend neemt Paul Kenens zijn tijd om niet alleen een onderwerp af te beelden maar ook technisch weet hij zijn voorbeelden te vinden: Jan Van Eyck, Gerard David, Hans Memling, Rogier Van Der Weyden e.a. Ook de techniek van hedendaagse schilders nemen zijn aandacht: Eric Zener, Tjalf Spernaay, Willy Kissmer, Omar Ortiz, Yrgö Edelman weten stoffen, huid, papier in de kern te penselen. De detaillering, nuancering en fijne penseelvoering nemen Paul Kenens al schilderend mee in een afgesloten wereld, verdiept in de rust van het schilderij in wording. Genomineerd op meerdere schilderwedstrijden werkt hij gedisciplineerd aan een omvangrijk oeuvre in zijn atelier te Wilrijk. Website: http://www.paulkenens.be

Pejo - Het Belgisch artiesten koppel hebben de handen en de creatieve geesten in elkaar geslagen om moderne glaskunst te creëren. Ze zijn zeer rusteloos en lopen over van creativiteit. Daardoor houden ze zich niet aan een bepaalde stijl maar experimenteren op de grenzen van het vermogen dat glas in zich heeft om te vormen of vervormen tot een uniek glaskunstwerk.Hun unieke glastechniek zie je het eerst verschijnen in de reeks “Les Enfants Invisibles” dat een mens doet nadenken over de vermeende transparantie van onze kinderen.Vol van enthousiasme, dromen, talenten en hoop worden ze afgebeeld in transparant glas, in dagelijkse situaties waarin hun broosheid en eenzaamheid sterk tot de verbeelding spreekt. Verder bouwend op deze techniek ontstaan er glassculpturen die soms een gevoel van snelheid, romantiek of sentimentaliteit uitstralen. Pejo’s glaskunst is reeds tentoongesteld in New York, Miami, Zurich, Strasbourg, Noorwegen, Nederland en België. Het is te vinden op vier continenten bij “Glass lovers”.
Website: www.pejoglassart.com              Contact: pejoglassart@gmail.com

Perlien bestaat uit het artistenduo Kloot Per W en Hendrik Gardyn aka Julien (PER wez+juLIEN=Perlien). Kloot Per W is vooral gekend vanwege zijn grote bijdrage tot de Belpop maar is sinds 1986 (eerste expo) druk in de weer met schiderkunst, in grote lijen komt het op neer Perwez heeft de ideeën, Julien de techniek . Perlien brengt het beste van twee kunstenaars samen op één canvas ! Warm aanbevolen !

Piet Van Aken - Aquarellen die de aanschouwer doen stilstaan en een intens gevoel van stilte oproepen; een rustpunt in deze jachtige, wervelende tijd van flitsende multimedia, een meer dan louterend, fascinerend gegeven. Dat is het effect dat de aquarellen van Piet Van Aken teweegbrengen bij de toeschouwer. Zijn werken getuigen niet alleen van een groot vakmanschap door de beheersing van de complexe techniciteit van het aquarelleren, maar raken de gevoelsmatige snaren van de menselijke ziel die uitmondt in een warme tevredenheid. Zij nodigen uit zijn wereld te betreden, een wereld waarin melancholie en weemoed nooit ver weg zijn. Kennismaken met het werk van Piet Van Aken is een ontmoeting met de stilte, wegdromen en luisteren wat de stilte fluistert. Website: http://www.aquisgranum.be

Radegonda Bröde - As an artist I create art that shows a reflection of the beauty of imperfection in nature. I like to show people that perfection does not exist and want to show them how beautiful imperfection and ephemerality is. I also work hard on making objects from clay which represent my feelings about tragedies. With this art I hope to touch other people so they will think and act.
I try to travel a lot and it is on those travels I can be touched by this imperfect nature, Wabi Sabi and start with making pictures. Back in my studio these pictures become a poem and/or a painting and/or with clay an object. All as les complex as the clay makes it possible.
Website: http://www.radegonda.com       Contact: info@radegonda.com

Sabina De Graeve is een upcyclingkunstenares uit het Oost-Vlaamse Merelbeke.Sabina verwerkt oude spiegels, antiek gekleurd glas en drijfhout in haar creaties. Vooraf maakt ze nooit een ontwerp, het werk ontwikkelt zich en groeit tijdens het maken, geïnspireerd door de kleuren en de vormen van het materiaal zelf. Elke creatie is een ontdekking, een experiment wat leidt tot interessante composities. Door het creatieve gebruik van de spiegel, heeft Sabina een heel bijzondere dimensie aan haar werk weten te geven. De ruimte waarin het werk zich bevindt wordt erin weerspiegeld of opgenomen, zodat werk en ruimte één geheel vormen. Zo ontstaat zelfs een doorkijkeffect waarbij de partijen gekleurd glas of drijfhout lijken vrij te staan. Naast dit esthetische aspect ligt de waarde van het gebruik van de spiegel in de betekenis die men er zelf aan geeft. In haar werken houdt Sabina ons een spiegel voor. Ze confronteert ons met onszelf. Maar dat zelfbeeld maakt deel uit van de compositie, waarvan de symbolische betekenis door de toeschouwer zelf kan worden ingevuld en tot leven worden gebracht. http://www.kunstspiegels.be

Hello, Mijn naam is Sue Ball, van geboorte ben ik Britse en woon ik sinds 1987 in Bredene, België.
Mijn inspiratie om kunstwerken te creëren komt vanuit mijn diepste onuitgesproken, geestelijke ervaringen en emoties. De materialen die in mijn conceptuele kunstwerken worden gebruikt, zijn een metafoor voor de ongeziene complexiteit van de innerlijke mens. De verbeelding van de onzichtbare evolutie van gedachten, geest en ziel.
Opleidingen: 4 jaar Tekenen en schilderen Kunstacademie te Bredene 1995-1998, 5 jaar Keramiek Hogere graad Kunstacademie te Oostende/Brugge 1998-2002, 8 jaar Beeldende kunst Hogere/Specialisatie graad Kunstacademie te Oostende 2004-2012, 4de jaar Schilderkunst Hogere graad kunstacademie Oostende 2015/2018.

Tinne De Bie
Kunst bezit de kracht om je hart te openen en om je opnieuw tot leven te wekken. Dat ervaarde Tinne persoonlijk in 2014 toen ze Vedic Art ontdekte.
Sindsdien schildert ze om uitdrukking te geven aan de ziel, om het onzichtbare zichtbaar te maken. Haar werken zijn transformerende, energetische poorten die je hart openen voor de magie van het leven.

Veronique Van Asch - Na haar studies plastische kunsten, etalage, decor- en standenbouw, leerde Veronique het beeldhouwen en de keramiek kennen en voelde meteen dat dit "haar ding" was. Van 1993 tot 1999 volgde ze avondschool beeldhouwen aan de gemeentelijke kunstacademie "Academia" in Borsbeek. De vervolledigde haar studie met twee specialisatiejaren beeldhouwen-schilderkunst en studeerde af in 2001. Vanaf dat moment werkt ze in haar eigen atelier.
Na een tiental jaar actief als keramiste-beeldhouwster te zijn geweest, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en maakte ze stap naar het ontwerpen en maken van juwelen en decoratieve stukken. In 2014 behaalde ze het diploma sieraden maken en ontwerpen aan het Centrum voor Afstandsonderwijs te Antwerpen. Ondertussen heeft ze een opleiding tot galeriehouder succesvol afgerond. Haar werken zijn stuk voor stuk unieke, zelfontworpen kunstvoorwerpen, waarin ze vooral een manier vindt om haar diepste gevoelens tot uitdrukking te brengen. Haar oeuvre is erg veelzijdig en gaat van geboetseerde vereenvoudigde figuren of dieren tot het maken van juwelen, theelichten en decoraties, die al dan niet geglazuurd worden. Haar eigen en zeer herkenbare stijl loopt als een rode draad doorheen haar collectie.Tevens besloot ze om haar kennis door te geven en workshops keramiek te organiseren in haar eigen atelier te Ranst. Website: http://www.veroniquevanasch.be

Walter Maas is met zijn werk op zoek naar definities van leegte en ruimte.
Alleen het noodzakelijke moet verbeeld worden, geen overbodige vormen, alleen de kern is van belang.Suggestie moet het toverwoord zijn. De pure vorm heeft alleen bestaansrecht, licht en schaduw als hoofdzaak van het beeld en kleurgebruik daar alleen als dat het beeld versterkt.
Dit adagio gebruikt hij als uitgangspunt van zijn werk, het is zijn opvatting wat kunst kan betekenen en hoe hij kunst ervaart. Website: http://wamaas.nl/


Galerie MixArthttp://www.mixart.be
Nauwelijks tien minuten van onze hoofdstad verwijderd bevindt zich een kunstgalerij waar kunstliefhebber, kunstenaar, investeerder en performers zich thuis voelen. De man achter de gevel is Hugo Tanghe. Hij zorgt in galerij MixArt voor een professioneel kader binnen een huiselijke sfeer. Zelfs de kunstwerken voelen er zich kiplekker - Cultuurpakt.

Galerie MixArt presents his artists:
 •  • Melissa Mommerency
Een anatomische analyse, een visie op gisteren, vandaag en morgen.


 • • Wilfried Schol werd geboren in Leuven op 8 februari 1959.
 • Hij volgde een opleiding schilderkunst aan de Stedelijke Academie Tienen.Zijn werk bevat veel kleur en het gekozen onderwerp moet een bijzondere indruk nalaten. De perfecte weergave van de zichtbare werkelijkheid is niet het doel, de kunstenaar vindt meer vrijheid in het abstracte.
  De schilderijen zijn composities van vormen, kleuren en lijnen welke tijdens het werkproces doelbewust opgebouwd worden uit overschilderingen, toevoegingen en weglatingen.
  Een werk zal niet altijd een titel hebben , zodat de toeschouwer de vrijheid heeft om zijn fantasie te gebruiken.                            http://www.mixart.be/wilfried_schol

 • • MONDELI
 • Mijn opleiding heb ik gekregen van Pieter Walkens: docent academie Brugge, en docent academie Tielt.
 • Vervolmakingscursussen gevolgd bij De Kimpe Noël & Tomanovic Bob & Vanderweghe Rogier & Bekemans F (docent St-Lucas Gent) & Paul Impe. Mijn werken zijn meestal abstract met een knipoog naar de natuur.   
 • http://www.mixart.be/mondeli